Verbouwingskosten meefinancieren

Verbouwingskosten meefinancieren dat regelt Hypotheekkoopje

Zoals u onder kunt lezen zijn er nogal wat zaken die komen kijken bij het meefinancieren van  verbouwingskosten . Wij kennen als geen andere de oplossingen om verbouwingen te financieren. Maak een gratis eerst afspraak en u wordt er wijzer van.

Verbouwingskosten meefinancieren hoe?

Verbouwingskosten meefinancieren is een knelpunt geworden sinds 2013. Vanaf 2013, wordt de maximale verstrekking aan hypotheek op uw onderpand ( lees uw huis) beperkt. Concreet betekent dit dat verbouwingskosten meefinancieren in een bestaande woning met overwaarde vaak geen problemen oplevert. Overige gevallen worden hieronder uitgelegd.

 

verbouwingskosten meefinancieren

Waar moet u rekening mee houden?

Als u een  verbouwing  wilt meefinancieren dan wordt de woning getaxeerd op een waarde voor en na verbouwen. Deze taxatiewaarde is bepalend voor de hoogte van uw hypotheekverstrekking ( als het inkomen niet het probleem is ). Verbouwingskosten meefinancieren in uw hypotheek kan dus alleen als u de woning laat taxeren. Uitgezonderd  bepaalde specifieke situaties. Bijvoorbeeld als de WOZ-waarde van uw woning veel hoger is dan uw uitstaande hypotheekschuld.

Verbouwingen meefinancieren steeds lastiger met de nieuwe hypotheeknormen

Stel: u koopt voor 100.000,- euro en aan verbouwingskosten wil u  meefinancieren 10.000,- euro. Dan is de totale financiering ( 110.000,- euro plus 8% aan  kosten koper- die voor uw rekening komen). U hebt een hypotheek nodig van 118.800,- euro. De taxatie heeft plaatsgevonden en de waarde is na verbouwen: 107.000,- euro. Dan mag er anno 2018, maximaal verstrekt worden op het onderpand: 100% maal de taxatiewaarde na verbouwen. Dus: 107.000,- euro. En dat is heel wat minder dan u nodig hebt,  namelijk 118.800,- euro. Gelukkig hebben wij hier wel oplossingen voor. 

Waarde ontwikkeling woning en verbouwing

Vaak krijgen wij te horen waarom wordt mijn verbouwing niet volledig meegeteld in de taxatie waarde? Waarom komt dit niet volledig tot uitdrukking? Dit is nu de taak van de taxateur om dit te bepalen. Helaas hebben wij daar geen invloed op. Als de taxateur van mening is dat u een zinvolle investering doet zal hij dit zeker beter waarderen.

Helaas zijn er ook verbouwingen die nogal smaak bepalend zijn en geen echte bijdrage leveren aan het vergroten van leefruimte of kwaliteit. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van een standaard keuken. 

verbouwingskosten meefinancieren

Oplossingen die Hypotheekkoopje voor u heeft

Wij kunnen een berekening voor u maken en advies geven over hoe u het beste de verbouwing kunt financieren. Wij houden hierbij rekening met de bovenstaande problemen die zich kunnen voordoen. U krijgt gelijk duidelijkheid.

  • Tweede hypotheek
  • Opname uit bestaande hypotheekinschrijving
  • Speciale verbouwingskredieten
  • Lease
  • Kapitaal vrijmaken uit verpande polissen 
  • Zie ook: een bankhypotheek en verbouwing.

De overheid help ook een handje mee

Als u overweegt een duurzame investering te doen in zonnepanelen of op een andere wijze helpt de overheid ook een handje mee. Kijk hiervoor op de volgende site: https://www.svn.nl/particulieren/alle-leningen