Hypotheek oversluiten

Renteverlaging nodig voor uw hypotheek?

Het oversluiten naar een goedkopere bank kan heel aantrekkelijk zijn. Veel mensen kunnen flink besparen, ondanks de boete bij eigen bank. Wil je weten hoeveel jij kan besparen? Samen nemen wij alle mogelijkheden door.

Voor reeds bestaande hypotheken kunnen wij de rente middelen of uw hypotheek oversluiten naar een goedkopere rente. De boeterente voor vroegtijdig afkoop kunnen wij uitrekenen. Veelal is deze boete  en hypotheekkosten weer mee te lenen en eenmalig fiscaal aftrekbaar. 

Hypotheek oversluiten die nog niet bestond voor 2013.

Hiervoor geldt de nieuwe regel en wetgeving. Dus als u een hypotheek hebt afgesloten na 2013, en u wilt deze weer oversluiten dan moet u voldoen aan de nieuwe regels. Dus de hypotheeksom mag maximaal 100% bedragen van de marktwaarde van uw woning. En dient geheel te worden afgelost door een annu├»teiten of lineaire hypotheek. 

hypotheek oversluiten

 

Aflossingsvrije hypotheek oversluiten die al bestond voor 2013. 

Als u al een hypotheek had voor 2013, en u heeft een deel  van uw hypotheek aflossingsvrij dan geldt er een uitzondering. Deze aflosvrije hypotheken vallen onder het overgangsrecht zodat de rente wel fiscaal aftrekbaar blijft ook na 2013. Omdat er een aflossingsvrije deel in uw hypotheek zit mag u op basis van uw inkomen ook meer lenen dan onder de huidige regel en wetgeving ( werkelijke lasten aflossingsvrije hypotheek).

Hypotheek oversluiten die bestond voor 2013-maximaal 115% van de marktwaarde.

Als u besluit uw huidige hypotheekcontract in te leveren kunt u dat doen met behoud van uw aflossingsvrije lening. Tevens is het mogelijk om meer te lenen zodat het kan zijn dat u geen eigen geld hoeft in te leggen. U mag maximaal 115% van de marktwaarde van uw woning lenen. En dat is heel wat meer dan de nieuwe gevallen ( hypotheken afgesloten na 2013).

Ondanks dat er ruimere regels gelden voor oud regime hypotheken ( hypotheek bestond al voor 2013) moet uw gezamenlijke inkomen natuurlijk wel toereikend zijn. Inkomen uit flexibel arbeid ( seizoenwerk, uitzendkracht) hoeft geen belemmering te zijn. 

Uw kansen?

Historisch gezien staat de hypotheekrente ontzettend laag. Dat geeft volop mogelijkheden voor de toekomst. Hypotheekkoopje uit Wolvega helpt u bij de afweging of het oversluiten van uw hypotheek wel een goed idee is.

Lees ook alle informatie op de site van de belastingdienst: https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/nl/koopwoning/content/hypotheekrenteaftrek_bij_oversluiten_hypotheek