Hoeveel inkomen voor hypotheek benodigd?

Hoeveel inkomen voor hypotheek benodigd is dat is wat u wilt weten?  Als u al een hypotheek hebt ( voor 2013) kunt u meer lenen dan gebruikelijk ( neem contact met ons op voor deze berekening). Als u voor het eerst een hypotheek afsluit komt hier meer bij kijken dan u denkt. Maak een vrijblijvende afspraak u weet dan gelijk waar u aan toe bent.

Waaruit moet mijn inkomen bestaan?

Als u geen vast arbeidscontract heeft is dit geen probleem. U kunt een intentieverklaring krijgen van uw werkgever ( als zij de intentie hebben u in vaste dienst te nemen).

U krijgt geen intentieverklaring?

U zult dan voldoende inkomen moeten aantonen over de afgelopen 3 jaar. Het gemiddelde inkomen van de afgelopen 3 jaar wordt als uitgangspunt genomen. Uw WW-uitkering wordt ook meegenomen mits u nu een flexibele arbeidsrelatie hebt. Indien u langdurig werkzaam bent als uitzendkracht en geen vaste aanstelling krijgt van het uitzendbureau wordt ook uw gemiddelde inkomen genomen als toetsinkomen voor uw hypotheek.

Eigen geld en netto maandlast

Als u voor het eerst een woning koopt hebt u spaargeld nodig. Omdat u nog maar onder de huidige normen 100% kunt lenen van de waarde van de woning.  Als u een bestaande hypotheek oversluit ( hypotheken voor 2013) gelden andere spelregels. Informeer er naar bij ons.

levenhypotheek of andere aflosvorm?

Als uw huidige hypotheek een levenhypotheek of spaarhypotheek is ( zie wijzigingsbesluit  per 1 april 2017-kapitaalverzekeringen )  dan zou ik zeker contact met ons opnemen. De laatste jaren zijn er wat zaken versoepeld  voor deze hypotheekvormen. U kunt hiermee uw voordeel opdoen.