Bankhypotheek afsluiten voor verbouwing of krediet?

Wat is nu een bankhypotheek? Dit is een hypotheekvorm waarbij er een hogere hypotheekschuld wordt ingeschreven in het kadaster dan u werkelijk aan beginschuld hebt. Waarom zou je dit doen hoor ik u zeggen? Nou omdat dit in de toekomst nog wel eens van pas kan komen. Bijvoorbeeld als u besluit te gaan verbouwen en u geld wil opnemen van uw hypotheek. U hoeft dan niet weer een volledige hypotheekdeel ( tweede hypotheek te vestigen). Handig toch? Zeker, u bespaart de kosten van een notaris. Uw hypotheek staat immers al ingeschreven.

bankhypotheek en geld opnemen

Hoeveel gelden kan ik opnemen van mijn bankhypotheek?

Dit is uiteraard beperkt tot uw inschrijfbedrag toen u uw eerste hypotheek aanging met verhoogde inschrijving. Tevens moet de verhoging, die u indient voor een verbouwing of consumptief gebruik, wel haalbaar zijn op uw inkomen en onderpand.

Kan ik de overwaarde opnemen uit mijn bankhypotheek?

Ja, u kunt de overwaarde opnemen uit uw bestaande inschrijving. Dit kan een consumptieve besteding zijn maar ook voor een verbouwing. Het verschil is er wel. Als u namelijk uw bankhypotheek verhoogd met een consumptieve doel (consumentenkrediet)  is de rente uiteraard niet  fiscaal aftrekbaar. Wel als u gelden opneemt om te verbouwen.

Geld opnemen uit mijn bankhypotheek om kredieten in te lossen

Vaak krijgen wij deze vraag gesteld. Dit is mogelijk tot uw maximale bankinschrijving mits uw inkomen het toelaat en u niet meer financiert dan toegestaan is op het onderpand.

Als u een krediet heeft afgesloten voor een verbouwing ( keukenlease of badkamerlening) en dit was voor 2013 dan kan dit alsnog in de hypotheek opgenomen worden als u kunt aantonen dat het toen om woonverbetering ging. 

Hoe regel ik dit?

Wij rekenen u graag voor wat de voordelen voor u kunnen zijn. Tevens zult u duidelijk zien wat wel en niet mogelijk is. Wellicht ook een mooi moment om uw hypotheek gelijk aan te passen zodat het weer voldoet aan uw wensen. Mogelijk wilt u versneld weer van deze schuld af.  Neem contact met ons op. 

bank hypotheek