Top 5 hypotheekrentes

Top 5 hypotheekrentes actuele hypotheekrentes

Top 5 hypotheekrentes

 

Hypotheekrente 30 jaar vast? Maak een vergelijking met onze top 5 hypotheekrentes. U zult zien dat het 30 jaarstarief lager is dan 3%. Nu de rente zo laag staat is het extra aanlokkelijk om de rente voor een langere periode vast te zetten. Echter bepaalt uw persoonlijke situatie wat de beste keuze is. Laat ons de cijfers eens doorrekenen en maak dan een keuze. Wij brengen uw financiĆ«le situatie in kaart.Hypotheekrente verloop: 2013-2015

Kom in actie!
Zoals u leest is de hypotheekrente alleen maar gedaald sinds 2013. Oktober-november 2016, stond de hypotheekrente voor 10 jaar vast rond de 1,57%. Sinds begin 2017, loopt de rente licht op.  

Hypotheekrente verloop

 

hypotheekrente ontwikkeling

Al een paar jaar hebben wij een trend gezien van steeds maar dalende hypotheekrentes. Eind 2016, hebben wij toch wel, denk ik, de echte bodem gezien. Hypotheekrentes vast voor 10 jaar tegen tarieven van 1,57%. Sinds begin 2017, lopen de rentes weer licht op. Maar nog steeds historisch gezien aan de lage kant.  Volgens mij is het dus ook ” nu of nooit”.

prognose hypotheekrente verloop

De meeste geldverstrekkers concurreren op de rentevaste periode 10 jaar vast. Als de rente oploopt zien wij vaak met name in deze klasse de eerste stijging. De overige rentevaste perioden volgen pas daarna. Voor de lange termijn verwacht ik dat de lange rentevaste perioden van 20 en 30 jaar gaan stijgen. De variabele rente neemt nauwelijks toe.